1. okt. 2011

Rosa Sløyfe / Pink Ribbon - Oktober

Oktober er rosasløyfe måned
01. oktober er dagen i dag, og dermed er aksjonen i gang
- vi håper dere alle vil dele litt info om Rosasløyfe og ikke minst hva det står forMålet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning.
Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal folkebevegelse, og i Norge står Foreningen for brystkreftopererte (FFB) og Kreftforeningen sammen om aksjonen. Aksjonen har blitt arrangert i Norge siden 1999.

Foreningen for brystkreftopererte (FFB) jobber for brystkreftopererte og deres pårørende.  Foreningen driver frivillig landsomfattende likemannsarbeid og holder medlemsmøter og kurs. Foreningen er et talerør for brystkreftdiagnostisertes rettigheter og ivaretar pasientgruppens interesser.  FFB har for tiden 62 lokalforeningen.
Kreftforeningen er en landsdekkende organisasjon for frivillig kreftarbeid i Norge.  Kreftforeningen lever av innsamlede midler og støtter kreftforskning, tar initiativ til forbedringer i kreftomsorgen og setter helsepolitiske problemer på dagsorden.
Aksjonen har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1990-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Siden den gang har organisasjoner, bedrifter og privatpersoner viet oktober måned til Rosa sløyfe-aksjonen. Det arrangeres ulike rosa aktiviteter og bygninger lyses opp i rosa, men først og fremst går man med den rosa sløyfen for å støtte opp om aksjonen og vise sin solidaritet med brystkreftrammede.

***********
****
*

Og for å delta om å vinne premie 
*bilde kommer*Oppgaven vi har til deg er:

1. lage hva du vil, så lenge det er ROSA (mye rosa)
2. Du må og skrive noen ord om Rosasløyfeaksjonen 
(og linke til den enten i Norge, lokalt eller der du kommer fra)

*******

Her kommer rosa bidrag fra AS sine Designere:

Aina


Frist for å delta er Mandag 31. oktober kl 19.00


5 kommentarer:

 1. Nydelige bidrag fra DT:)
  Heidi:)

  SvarSlett
 2. Underbara bidrag från DT! =)
  Kram Elenor

  SvarSlett
 3. Så flotte bidrag fra DT, og en fin utfordring:)
  Klem May Brit

  SvarSlett
 4. Hei, jeg ser jeg har vært uoppmerksom på at det skal linkes direkte til bidraget. Legger meg inn en gang til med direktelink. Lærer da litt etterhvert ;o). Liven

  SvarSlett
 5. Flott tiltak dere har på gang nå.

  Da har jeg lastet opp min side på nytt da jeg hadde linket rett til brystkreft foreningen og ikke til min blogg. Nr. 42 kan dere bare fjerne. Jeg fikk det ikke til.
  :)

  SvarSlett

Tusen takk for at dere deltar hos oss i Anonyme Scrappere